1.5.3. Kedden: estéli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.
Ötödik rész. A keresztyén embernek minden napnak estéjén is imádkozni kell.
A hétnek köznapjaira való estéli imádságok

p. 37

Oh könyörülő és szeretettel teljes Isten, nagy irgalmasságú és igazságú mennyei Felség! Aki olyan vagy, mint a nap és a paizs, kegyelmet és

p. 38

dicsőséget adsz, és nem vonod meg a jót azoktól, kik járnak ártatlanságban, sőt aki a méltatlanokkal is jól teszel, és azoknak is sok jókat osztogatsz, akik gonoszok és bosszúságodra járók. Alázatos hálát adok Tenéked ez estének idején, hogy e mai napot a Te atyai őrizeted, kegyelmes gondviselésed és igazgatásod alatt életben, egészségben és békességben eltöltenem megengedted. Méltó lettem volna én e mai napon is, ha engem megbüntettél volna; elég okot adtam a Te igazságodnak, amelyekért méltán kikelhetett volna én ellenem: de a Te nagy jóságod és csodálatos kegyelmességed kedvezni akart énnekem, melyért áldott légyen mind örökké!

Ne vond meg, oh Isten, ezután sem a Te kegyelmésségedet én tőlem, hanem a Te nagy irgalmasságodból könyörülj énrajtam. Az én Idvezítőmnek, a Jézus Krisztusnak szent vére törölje el minden álnokságimat, mossa el minden rútságimat és tegye állandóvá rajtam a Te jóakaratodat.

Közelebb e mai napi hibáimat és fogyatkozásimat bocsásd meg nekem, hogy a Te kegyelmedben legyen az én lefekvésem, aluvásom és felkelésem. És valameddig tetszik szent Felségednek, hogy én e siralomnak völgyében bujdossak, úgy vezérelj mindenkor a Te Szentlelkeddel és oly kegyesen vigyázz énreám, hogy semmi ne essék énrajtam ami ártalmas az én idvességemnek.

Világi dolgaimat és állapotimat a Te bölcs tetszésedre bízom, oh én Istenem! Ha valamennyi kedvem szerint való napot és órát akarsz engedni nekem világi bujdosásomban, hálaadással veszem Tetőled és azon leszek a Te kegyelmed által, hogy azokat a Te szolgalatodra és dicsőítésedre fordítsam. Ha. pedig ideigvaló keresztekkel, szenvedésekkel látogatsz, ha. dorgálsz és sanyargatsz az ellen sem rugódozom, sőt kérlek, hogy az atyai vesszőt ne vond meg én tőlem, amikor szükséges

p. 39

az én idvességemre, csakhogy annak elviselésére segélj és erősíts engem.

Hordozz Uram engem, amint Tenéked tetszik, csakhogy az én hiábavaló napjaimnak eltelése után a szép menyországba, a Te dicsőséges színednek látására, a tökéletes és boldog életre bocsáss be engem a Te véghetetlen irgalmasságodból az Úr Jézus Krisztusért. Ámen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?