1.6.7. Pénteken: reggeli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.

Hatodik rész. A keresztyén embernek nemcsak nyilvános, nem is csak magános, hanem annak felette házi isteni szolgálatot is kell gyakorolni

p. 61

Dicsérünk és áldunk Téged, oh véghetetlen hatalmú, végére mehetetlen bölcseségű és elfogyhatatlan jóságú Isten, a Te számlálhatatlan jótétemenyidért, melyeket mivelünk születésünktől és gyermekségünktől fogva kegyelmesen közlöttél! Áldott légy, hogy az elmúlt éjszakában is csendes nyugodalmat engedtél, és ép elmével s egészséggel új napra virrasztottál.

E mai napon is vidámítsd meg szívünket a te kegyelmes jelenléteddel, táplálj és vezérelj minket, fordíts el rólunk minden gonoszt, és minden munkálkodásinkban légy segedelmünk.

Bocsásd meg minden vétkünket, amelyekkel ez ideig megbántottuk a Te szent nevedet. A Te szent Fiad vére törölje el mindazokat.

Igazgassad a mi életünket és cselekedetinket, hogy a Te kedvedben lehessünk. Neveljed és erősítsed szívünket a Te félelmedben. Vonj minket a Te kegyelmeddel, hogy követhessünk Téged, ahová csak hívsz, és hogy a kedvezőtlen dolgokban is megnyughassunk a Te jó tetszésedben. Adjad, hogy bizodalmunk lehessen mindenkor a Te jóvoltodban, nemcsak a kedvünk szerint való, hanem az ellenkező nehéz dolgokban is, és végre a halálban is.

Adjad közelebb, hogy ma a Te világosságodban járhassunk, és a Te szent angyalidnak őrizetében bátorságosak lehessünk. Őrizz minket bűnbeeséstől, szabadíts a nyughatatlan gondoktól, ments

p. 62

meg veszedelemtől, és engedj estét érnünk egészségben. Add meg ezeket, szerelmes Atyánk, a Te nagy irgalmasságodból a Jézus Krisztusért. Ámen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?