1.6.6. Csütörtökön: reggeli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.

Hatodik rész. A keresztyén embernek nemcsak nyilvános, nem is csak magános, hanem annak felette házi isteni szolgálatot is kell gyakorolni

p. 59

Úr Isten, kegyelmes mennyei Atyánk, életünknek kegyes táplálója és igazgatója! Alázatos szívvel hálát adunk e reggeli órán Tenéked, hogy az elmúlt éjszakában a Te atyai irgalmasságodnak kezeit rajtunk tartottad, minden veszedelemtől megmentettél, és e napra, életben s tűrhető egészségben áttettél.

Alázatosan könyörgünk, hogy ezután is a Te kegyelmed, szereteted és gondviselésed legyen mirajtunk, könyörülő szemekkel tekintvén mireánk a Te szent Fiadban, a mi Urunk Jézus Krisztusban. Igazgassad a mi szívünket, indulatinkat, gondolatinkat, beszédinket és cselekedetinket a Te Szent Lelked által, hogy gonosz dolgokra ne vetemedjünk, hanem, olyanokban foglalatoskodjunk, amelyek ártatlanok és Teelőtted kedvesek.

Adj nekünk, ha Tenéked jónak tetszik, kedves és örvendetes időket, és napokat, hogy azokban vidám szívvel szolgálhassunk Teneked. Midőn pedig ellenkező, kedvezőtlen dolgok között hordozol minket, légy velünk a Te édes vigasztalásoddal, enyhítéseddel és idejekorán való szabadításoddal.

Légy velünk közelebb ezen a napon. Magunkat és mindenünket Tenéked ajánljuk: hordozz, vezérelj, táplálj és védelmezz minket, hogy a Te kegyes gondviselésed alatt a Te szeretetedben és félelmedben ezt a napot is békességeden tölthessük; hallgass meg kegyelmesen a Jézus Krisztusnak nevében. Amen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?