1.6.3. Hétfőn: reggeli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.
Hatodik rész. A keresztyén embernek nemcsak nyilvános, nem is csak magános, hanem annak felette házi isteni szolgálatot is kell gyakorolni

p. 53

Dicsőség és hálaadás legyen Néked, könyörülő Istenünk és Atyánk, hogy az elmúlt éjszakában könyörületességedet hozzánk megmutattad a megeshető gonoszokat tőlünk elfordítottad és életünkét e mai napra is megtartottad. Hálát adunk Néked minden egyéb kegyelmedért is, melyet születésünktől fogva közleni méltóztattál mivelünk.

Nem vagyunk mi méltók jóságodra a mi háládatlanságunkért és sok bűnünkért. De könyörülj mirajtunk bűnösökön és bocsásd meg a mi bűneinket. Emlékezzél meg szent Fiad ártatlan haláláról, melyet miérettünk elszenvedett. Adjad nekünk megszentelő kegyelmedet. Vonj el minket a bűntől; szerettesd meg velünk jobban-jobban a jóságot és a kegyességet, és a Te kegyelmed munkáját vigyed tökéletességre mibennünk.

Segélj minket a keresztviselésekben is; adjad, hogy minden szenvedés között béketűrők s Tebenned bízók lehessünk. Mikor minket a mi bűneinkért

p. 54

ostorozol, fordítsad javunkra ostorozásodat: a gonoszból hozz jót ki minekünk, szánj meg minket és tégy jól mivelünk.

Minden dolgunkra és állapotunkra nézve a Te irgalmas kezedbe ajánljuk mi magunkat ma és életünknek minden idejében. A Te jóvoltod és irgalmasságod legyen mi rajtunk, a Te oltalmad és segítséged legyen mi mellettünk, mert Tebenned bízunk. Tehozzád ragaszkodunk és minden jót Tetőled várunk a Jézus Krisztus által. Ámen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?