1.6.2. Vasárnap: reggeli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.
Hatodik rész. A keresztyén embernek nemcsak nyilvános, nem is csak magános, hanem annak felette házi isteni szolgálatot is kell gyakorolni.
A hétnek minden napjára való reggeli és estéli imádságok.

p. 51

Mindenható és elfogyhatatlan jóságú Isten! Mily háládatlan teremtések volnánk mi, ha minden nap meg nem ismernénk és buzgó szívvel nem hirdetnénk a Te mihozzánk való kegyelmességedet és szüntelen való jótéteményidet.

Megismerjük e hétnek első napján is és hálaadással hirdetjük a Te kegyelmes igazgatásodat és oltalmadat, mely által elejétől fogva sok lelki-testi jókban részesültünk és megmenekedtünk számlálhatatlan veszélytől. Hála legyen Teneked közelebbről azért a Te kegyelmes gondviselésedért, mely alatt az elmúlt éjszakát csendesen és békességesen eltöltöttük, és e mai szent napot életben, egészségben elértük.

Kérünk, oh nagykegyelmű Isten, ne szűnjél meg ezután is éreztetni velünk a Te édes és drágalátos jóságodat. Könyörülj rajtunk, és bocsásd meg számlálhatatlan vétkeinket. Tulajdonítsd nekünk a Te szent Fiad tökéletes elégtételének érdemét, és az arra való tekintetből töröld el bűneinket, engedd el adósságinkat, nyújts kegyelmet és üdvösséget.

Tegyed e mai szent napot nekünk üdvösségnek napjává. Adjad, hogy ezen félelemmel és rettegéssel munkálhassuk a mi üdvösségünket. Adjad, hogy buzgók és serények lehessünk a Te szolgálatodban, és a Te beszédednek olvasását s prédikálását tegyed gyümölcsözővé mibennünk. A mai hálaadásainkat, könyörgésinket, dícséretinket vegyed kedvesen a Jézus Krisztus nevében.

Őrizzed, irgalmas Atyánk, e mai napon életünket is minden veszedelemtől, viselj gondot tápláltatásunkról, tarts meg egészségben és békességben. Egész életünkben is a Te szükséges áldásidat ne

p. 52

tagadd meg mi tőlünk. Ne mérd azokat a mi méltatlanságunkhoz, hanem ingyen való kegyelmességedből érdemünk nélkül teljesítsed sok rendbeli szükségeinket. Hallgass meg kegyelmesen az Úr Jézus Krisztus nevében. Ámen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?