1.6.4. Kedden: reggeli imádság

Szikszai György: Keresztyéni tanítások és imádságok.
Első szakasz, melyben közönségesen minden keresztyént illető tanítások és imádságok vannak.

Hatodik rész. A keresztyén embernek nemcsak nyilvános, nem is csak magános, hanem annak felette házi isteni szolgálatot is kell gyakorolni

p. 55

Kegyelmes Istenünk és Atyánk! Teljes szívünkből hálát adunk szent Felségednek, hogy az éjszakából életben s egészségben felvirrasztottál. Mily sok veszedelem eshetett volna mirajtunk, ha Te minket oltalmadban nem tartottál volna. Felvirradván azért békességben, hálaadó reggeli áldozatot teszünk szent Felségednek oltalmazásodért és szabadításodért.

Hogy pedig ez a mi áldozatunk kedves legyen Teelőtted: bocsásd meg sok vétkünket; nézz minket szent Fiadban, az Úr Jézus Krisztusban, akit Megváltóul adtál minekünk, és akit, mi is Megváltónknak hiszünk és vallunk.

Oltalmazz minket nagy kegyelmesen minden ártalmas dologtól, kivált azoktól, amelyek lelkünknek ártanak. Mert mi átadjuk tenékéd lelkünket és testünket, és a Te igazgatásodra bízzuk minden dolgainkat. Tebenned bízunk és Tetőled várunk segedelmet.

Nyomorúságos életben vagyunk: légy szabadí-

p. 56

tónk; sok búbánat vesz minket körül: légy vígasztalónk; sok veszedelem közt forgunk: légy oltalmazunk; sok szükséggel terheltettünk: légy gondviselőnk; bűnösök vagyunk: légy a mi megigazítónk; sok hibával és fogyatkozással teljesek vagyunk: légy megszentelőnk; sok lelki, testi ellenség tusakodik ellenünk: légy kővárunk és paizsunk.

Közelebb ezen a napon a Te szokott jó voltodat mutasd meg hozzánk. Több Benned bízó fiaid és leányid között minket is éltess, tarts és táplálj. A Te áldásod legyen mirajtunk, a Te szemeid vigyázzanak mireánk, a Te mindenható kegyelmes kezed fordítson el rólunk minden veszedelmet, és a Te irgalmasságod tegyen jól mivelünk most és halálunk óráján. Hallgass meg minket a Te szent Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében. Ámen.

Kegyesség tanulmányok

Vissza a tartalomjegyzékez ||| Előző fejezet | Következő fejezet

Ezt most megosztom....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vélemény, hozzászólás?